Etelä-Pohjanmaan sote-uudistuksen ajankohtaiskirje 3/2022

Aluevaltuuston ja aluehallituksen kokouksissa käsiteltyä

Hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta vastaa aluevaltuusto, joka käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuustossa on 59 valtuutettua sekä varavaltuutetut, jotka on valittu hyvinvointialueen aluevaaleissa. Aluehallituksessa on 13 jäsentä ja heidän varajäsenensä.

Lue lisää aluevaltuustosta ja sen kokoonpanosta
Lue lisää aluehallituksesta ja sen kokoonpanosta

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston ja aluehallituksen kokousasiakirjat

Hyvinvointialueen aluevaltuuston ja aluehallituksen sekä muiden toimielinten kokousten esityslistat ja pöytäkirjat ovat haettavissa asianhallintajärjestelmästä.

Siirry asianhallintajärjestelmään

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen investointisuunnitelman

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuuston kokous järjestettiin maanantaina 26.9.2022: Aluevaltuusto hyväksyi laajan keskustelun jälkeen hyvinvointialueen investointisuunnitelman vuosille 2023–2026. Suunnitelmassa esitetään varsinaisia investointeja vuodelle 2023 yhteensä 28,2 miljoonan euron edestä. Lisäksi investointeja vastaavia sopimuksia on noin 85 miljoonaa. Investointisuunnitelma lähetetään seuraavaksi sosiaali- ja terveysministeriölle, sisäministeriölle ja valtiovarainministeriöille.

Lue lisää

Aluehallitus päätti vuokratilojen tuottotasosta, asiakasmaksuista ja omaishoidontuen palkkioista

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen kokous järjestettiin ma 10.10.2022: Aluehallitus päätti kunnille esitettävästä vuokratilojen tuottotasosta, käsitteli hyvinvointialuestrategiaa ja perusti uusia virkoja.

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen edellinen kokous järjestettiin ti 20.9.2022: Aluehallitus hyväksyi ensimmäisen erän Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja. Nyt hyväksytyt maksut koskevat perusterveydenhuoltoa: muun muassa lääkärikäyntejä, lääkärintodistuksia, kotisairaalapalveluita sekä osastohoitoa terveyskeskuksen vuodeosastolla. 1.1.2023 voimaan tulevat asiakasmaksut ovat samaa suuruusluokkaa kuin tämänhetkiset vastaavat maksut. Hyvinvointialueen perimät maksut ovat maakunnan asukkaille yhteneväiset kotikunnasta riippumatta. Aluehallitus päätti omaishoidon tuen hoitopalkkioiden määristä sekä omaishoidon tuen myöntämisperusteista.

Lue lisää 10.10. kokouksesta
Lue lisää 20.9. kokouksesta

Johtavia viranhaltijoita Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on täytetty johtaja- ja päällikkötason virkoja. Henkilövalintojen myötä kussakin tehtävässä 1.1.2023 aloittavat viranhaltijat pääsevät mahdollisimman sujuvasti valmistelemaan oman alueensa kokonaisuutta hyvinvointialuetta varten.

Hyvinvointialueen hallinto
Johtavat viranhaltijat

Maakuntakierros tavoitti satoja kuntalaisia

Hyvinvointialueen valmistelijat kiersivät elo-lokakuussa yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla eri puolilla maakuntaa. Kaikille avoimet yleisötilaisuudet järjestettiin Kauhavalla, Ilmajoella, Kauhajoella, Seinäjoella, Alavudella, Kurikassa, Alajärvellä ja Lapualla. Tilaisuuksiin osallistui joko paikan päällä tai etäyhteyksien päässä yhteensä noin 400 henkeä.

Lue lisää

Toimeksi-hankkeen päätösseminaari ti 29.11.

Toimeksi-hanke päättyy vuoden 2022 lopulla, ja on aika koota yhteen hankkeen tekemiä havaintoja ja kehittämiskokonaisuuksia. Ilmoittaudu mukaan to 17.11. mennessä!

Lue lisää

SyTy-kahvit jatkuvat syksyllä

Tervetuloa kirkastamaan systeemistä ajattelua! SyTy-kahvit on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät työssään systeemisellä työotteella. Tulevaisuuden sote-keskus -hanke järjestää Syty-kahveja säännöllisesti systeemisen toimintamallin juurruttamiseksi Etelä-Pohjanmaalla.

SyTy-kahvit jatkuvat syksyllä, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Seuraavat tilaisuudet järjestetään 3.11 ja 1.12.2022 Teamsissa klo 12.00–12.45.

Lue lisää

Pujahda blogien maailmaan

Asiantuntijat kertovat sote-hankkeissa tehtävästä kehittämistyöstä säännöllisesti ilmestyvissä blogikirjoituksissa. Aiheina ovat olleet mm. vammaissosiaalityön klubi, systemaattisesti toimiva lastensuojelun asiantuntijaryhmä Etelä-Pohjanmaalla sekä kotihoidon kehittämistyö.

Lue lisää

Tervetuloa mukaan kuntoutusalan ammattilaisten aamukahveille!

Kuntoutusalan ammattilaisten aamukahvit ovat rento mutta asiapitoinen aamun aloitus. Voit osallistua tilaisuuteen omalta työpisteeltäsi nauttien samalla kupposen aamukahvia tai -teetä. Tilaisuudet järjestetään Teamsissa klo 8.15–9.00.

Seuraavat aamukahvit ovat ke 19.10., ke 16.11. ja ke 14.12. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita, eikä tilaisuuksia tallenneta.

Lue lisää

Osallistu, osallista ja vaikuta

Voit kertoa, kommentoida ja kysyä sosiaali- ja terveyspalveluihin tai niiden kehittämiseen liittyviä asioita. Voit kirjoittaa viestisi nimettömästi, mutta jättämällä yhteystietosi saat halutessasi vastauksen. Kiitos, kun olet mukana kehittämässä entistä sujuvampia tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluita!

Osallistu ja vaikuta

NettisivutFacebookTwitter ja Instagram – seuraa meitä!

Tilaa tai peruuta ajankohtaiskirje