Kuntien vammaisneuvostot ja vammaisjärjestöjen edustajat mukaan keskusteluun vammaispalveluiden kehittämiseksi

Osana Etelä-Pohjanmaan sote-uudistusta kehitetään myös vammaispalveluja. Yhteisiä toimintatapoja tulevalle hyvinvointialueelle etsitään parhaillaan muun muassa asumispalveluiden sekä henkilökohtaisen avun työryhmissä sekä myöhemmin syksyllä myös kuljetuspalveluiden osalta. Lisäksi sote-uudistus-hankkeiden laajempana yhteisenä tavoitteena on kehittää ja yhtenäistää asiakaspalautejärjestelmää sekä vahvistaa hyvinvointialueelle siirtyvien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden asiakasosallisuuden erilaisia toteutustapoja.

Kehittämistyön tiimoilta kutsutaan Etelä-Pohjanmaan kuntien vammaisneuvostoja mukaan yhteiseen keskusteluun. Syyskuulla 16.9. pidettävään tilaisuuteen toivotaan jokaisesta Etelä-Pohjanmaan kunnan vammaisneuvostosta nimettävän 2–3 osallistujaa. Lisäksi osallistumaan kutsutaan myös alueellisten vammaisjärjestöjen edustajia. Tarkempi kutsu tilaisuuteen on lähtenyt kuntiin touko–kesäkuun aikana vammaisneuvostoille eteenpäin toimitettavaksi. Työpaja toteutetaan virtuaalisesti etäyhteyksien avulla. Korona-tilanteen vuoksi paikan päällä järjestettävää työpajaa ei ole mahdollista toteuttaa.

Tilaisuudessa kuullaan tarkemmin maakunnallisesta kehittämistyöstä sekä tarjotaan mahdollisuus osallistua yhteiskehittämiseen. Päivän aiheeseen YK:n vammaissopimuksen tiimoilta kuulijoita johdattaa puheenvuoro sosiaali- ja terveysministeriön Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunnasta. Tilaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sote-uudistus sekä Invalidiliitto.

”Hienoa, että voimme yhteistyössä mahdollistaa vammaisneuvostojen kuulemisen ja mukaan kutsumisen”, toteavat yhteen ääneen sote-uudistus -hankkeen asiantuntijat Piia Jaskari ja Teija Matalamäki sekä Invalidiliiton Länsi-Suomen järjestöasiantuntija Hanna Lahti.

Tilaisuuden tarkempaan sisältöön voit tutustua alla olevasta ohjelmasta.

* Kutsua päivitetty 23.8.2021