Kurkistus työryhmätyöskentelyyn: Perhekeskusavainhenkilötyöryhmä

Aurinkoisena perjantaipäivänä 26.3.2021 kokoontuivat Perhekeskusavainhenkilötyöryhmän jäsenet Teamsin välityksellä keskustelemaan Etelä-Pohjanmaan perhekeskustoiminnasta ja lasten, nuorten sekä perheiden asioista.

Kokouksessa Tulevaisuuden sote-keskus –hanke kertoi tekemänsä perhekeskuskorttikyselyn annista. Kyselyssä on kartoitettu perhekeskuksien kokonaistilannetta Etelä-Pohjanmaalla. Hienosti asiat kokonaisuutena ovat, mutta haastettakin löytyy. Etelä-Pohjanmaalla on monella eri tavoin toimivia perhekeskuksia. Yhteistä kaikille on tahto sekä taito tehdä toimivaa ja laadukasta perhekeskustoimintaa eteläpohjalaisten perheiden hyväksi.

Kokouksessa kuultiin myös sähköisen perhekeskuksen tilanteesta hanketyöntekijä Anu Leinosen kertomana. Sähköinen perhekeskus etenee DigiFinlandin johdolla. Tällä hetkellä suunnitellaan asiointiportaalia ja tietopankkia.

Maaria Nortunen kertoi lasten ja nuorten maakunnallisesta hyvinvointisuunnitelmasta. Etelä-Pohjanmaalla on aloittanut projektiryhmä toimintansa 24.3.2021 tarkoituksenaan laatia Etelä-Pohjanmaalle ensimmäinen maakuntatason lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa. Aikaisempina LAPE-kausina Suomessa näitä maakunnallisia hyvinvointisuunnitelmia on jo laadittu.

Kokouksessa kerrottiin lisäksi Tulevaisuuden sote-keskus –hankkeen nykytilanteesta sekä suunnitelmista lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Kokoukseen tuotiin terveiset myös THL:n Valtakunnallisen perhekeskusverkoston kokouksista.