Muistiviikko muistuttaa meitä tärkeistä asioista!

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Muistiviikkoa, jota vietetään perinteisesti aina syyskuussa viikolla 38. Samalle viikolle osuu nyt myös maailman Alzheimer-päivä, jota vietetään ti 21.09. Muistiliiton viikon teema on ”Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa”, ja esiin nostetaan erityisesti läsnäolon ja läheisyyden merkitys.

Muisti- ja ikäystävällisyyteen liittyviä asioita on Etelä-Pohjanmaallakin viety eteenpäin ja niin on syytä tehdä jatkossakin. Ikäihmisten ja muistisairaiden määrä kasvaa, ja tarve muisti- ja ikäystävällisyydelle on suuri jatkossakin. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hankkeessa etsittiin eri alojen yrittäjiä kehittämään toimintaansa muisti- ja ikäystävälliseksi. Yrityksiä oli mukana lähes 150. Hankkeessa tuotettiin myös materiaalia ja se palkittiin lisäksi Vuoden vanhusteko -palkinnolla Ilmarisen ja Vanhustyön keskusliiton toimesta vuonna 2020.

Muistisairaan palveluketjun kehittämisen myötä halutaan edistää myös muisti- ja ikäystävällisyyttä Etelä-Pohjanmaalla. Hyvinvointialueen ja kuntien yhteistyöllä on myös tässä asiassa keskeinen merkitys. Meistä kuka tahansa pystyy myös omalla esimerkillään ja asenteellaan tekemään Etelä-Pohjanmaasta entistä muisti- ja ikäystävällisemmän!

Voit osallistua tällä viikolla erilaisiin tapahtumiin ja sytyttämään esimerkiksi Muistintulen 21.09 klo 21. Sillä lähetetään iloa ja valoa muistisairaille läheisillemme! Voit jakaa kuvan muistintulestasi myös sosiaaliseen mediaan #muistintuli #muistintuli2021

Lue lisää

Lisätietoja
Virve Rinne
asiantuntija, muistipotilaan palveluketju
Etelä-Pohjanmaan sote-uudistus