Tänään 1.10.21 Omaolo.fi käyttöönotto laajenee Etelä-Pohjanmaalle!

Omaolo tuo terveys- ja sosiaalipalvelut kotisohvallesi!

Suunnittelemme ja kehitämme sähköistä Omaolo-palvelua yhdessä Etelä-Pohjanmaan alueen sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kanssa. Omaolon kautta saat oireisiisi vastauksen koska ja missä tahansa. Täytä oirearvio ja vastauksena saat lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeesta, lisäksi näet alueesi ohjeet, joiden mukaan voit toimia. Unohda googlaus – käytä Omaoloa vaikka kotisohvaltasi käsin!

Omaolon kolme oirearviota, virtsatietulehdus, korvan kipu ja lukkoisuus sekä seksitautiepäily otetaan käyttöön 1.10.2021 Suupohjan, JIK:n, Kaksineuvoisen ja Järvi-Pohjanmaan alueella. Etelä-Pohjanmaan alueen muut organisaatiot ottavat nämä käyttöön loppuvuoteen mennessä. Pyrimme saamaan kaikki Omaolon tarjoamat 16 oirearviota käyttöön koko maakunnan alueella vuoden 2021 aikana.

Omaoloprojekti on aloitettu maaliskuulla 2021. Alueen eri organisaatioiden pääkäyttäjät ovat tehneet hienoa työtä suunnittelemalla Omaolon toimintatavat oman terveyskeskuksen käytäntöihin sopiviksi. Omaolon palvelutarjonnassa on eroavaisuuksia organisaatioittain terveyskeskusten aukioloaikojen mukaisesti. Kiireellisyydestä riippuen asukas saa yhteydenoton ammattilaiselta, esimerkiksi kahden tunnin sisällä tai seuraavana arkipäivänä. Yhteydenotto voi olla joko viesti Omaolopalvelussa tai puhelu ammattilaiselta. Yöaikaan Omaolon kautta oireenmukaista ohjausta asukas saa Etelä-Pohjanmaan 116117-päivystysavusta.

Omaolo on kansallisesti kehitetty palvelu- ja asiointikanava, jota kehitetään jatkuvasti yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Etelä-Pohjanmaan alueella Omaolon laajennus etenee ensi vuonna, mahdollisia laajennuksia ovat terveystarkastukset, hyvinvointitarkastukset ja –valmennukset, määräaikaistarkastusten esitietolomakkeet, verenpaineen seurantalomake ja sosiaalihuollon palveluarviot.

Toivomme, että asukkaat ottavat Omaolon käyttöön toivottuna uudistuksena helpompaan asioiden hoitamiseen. Tavoitteenamme on, että tulevalla hyvinvointialueella voi yhteydenoton sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiseen hoitaa myös sähköisesti ympäri vuorokauden.

Aloita käyttö osoitteessa www.omaolo.fi

Lisätietoja

Omaolo projektin
projektipäällikkö Riikka Jokinen
projektityöntekijä Sue Rautanen
koordinoiva pääkäyttäjä Anne Tuisku