Pidetään itsestämme ja aivoistamme huolta!

Tällä viikolla vietetään aivoviikkoa teemalla Ajattele aivojasi – mieti muistiasi. Suomessa tätä viikkoa viettävät neurologiset vammaisjärjestöt, joista yksi on Muistiliitto ja sen jäsenyhdistykset, joista tällä alueella merkittävästi vaikuttaa Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys.

Viikon aikana nostetaan esille tietoa aivoterveyden eri osa-alueista, kuten esimerkiksi liikunnasta, ravitsemuksesta, mielen hyvinvoinnista tai aivojen aktivoinnista. Terveellisten elintapojen vaikutukset myös muistiin ovat merkittäviä ja niillä pystymme vähentämään omaa riskiämme sairastua muistisairauteen. Muistimmekin pysyy kunnossa, kun pidämme itsestämme huolta!

Käy lukemassa tarkemmin aivoterveyden eri osa-alueista, vaikkapa Muistiliiton sivuilta.

Muistipotilaan palveluketju

Muistipotilaan palveluketjun kehittämistyö osana Etelä-Pohjanmaan sote-uudistusta on aihe, jossa paneudutaan myös aivoterveyden edistämiseen liittyviin asioihin. Palveluketjuun tullaan esimerkiksi keräämään aivoterveyden edistämiseen liittyvää olemassa olevaa materiaalia, joka on ammattilaisille helposti hyödynnettävissä omassa ohjaustyössään. Tämän avulla ohjausmateriaali saadaan myös yhtenäisemmäksi koko alueelle.

Lisäksi meistä kuka tahansa löytää palveluketjusta tietoa aivoterveyden edistämisestä omaksi ja läheistensä hyödyksi. Koskaan ei ole liian myöhäistä vaikuttaa – ja mitä aiemmin aloittaa sen parempi!

Lisätietoja:
Virve Rinne
virve.rinne@epshp.fi
050 474 2146