Tietämisestä toiminnaksi – hyvinvointia ammatillisesta kokemustiedosta -webinaari 26.5.2021

Hyvät kuntalaisten hyvinvoinnin ammattilaiset Etelä-Pohjanmaalla!

Lämpimästi tervetuloa Tietämisestä toiminnaksi – hyvinvointia ammatillisesta kokemustiedosta -webinaariin 26.5.2021 klo 13.00–15.30 Teams -toteutuksena.  Liity kokoukseen napsauttamalla tätä.

Odotamme osallistujiksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen, terveydenhuollon, sosiaalihuollon, alan järjestöjen, sivistyspalveluiden ja poliisin edustajia sekä muita asiasta  kiinnostuneita.

Tilaisuuden tarkoituksena on nostaa ammatillinen kokemustieto, hiljainen tieto ja arkipäiväoppiminen näkyväksi sekä parantaa heikkojen signaalien ja uusien ilmiöiden havaitsemista hyvinvointia lisäävissä palveluissa ja laajentaa osaltaan palveluiden kehittämisen tietopohjaa.

Tarjolla on THL:n asiantuntijoiden erittäin ajankohtaiset puheenvuorot (kehittämispäällikkö Heidi Muurinen ja erityisasiantuntija Eeva Liukko), kehittäjäkumppanuutta Helsingistä (aikuissosiaalityön päällikkö Henna Niiranen ja projektipäällikkö Kaisa Saarinen) sekä puheenvuoro rakenteellisen sosiaalityön tutkimuksen huipulta (professori Kati Närhi Jyväskylän yliopistosta).

Taustaa: Webinaari liittyy sekä Satakunnan että Etelä-Pohjanmaan rakenneuudistushankkeisiin ja myös sosiaalihuollon kehittämisohjelman jalkautumiseen. Osana Satakunnan rakenneuudistushanketta on Porin perusturvan ja Euran koordinoima sote-ammattilaisten ammatillisen kokemustiedon dokumentoinnin osahanke edennyt neljänneksen hankeajastaan. Tiedonkeruun väline on testivaiheessa ja tuloksia odotellaan maalis-huhtikuun taitteessa. Myös Etelä-Pohjanmaalla olemme nyt kevään aikana käynnistelemässä vastaavanlaista toimintaa osana rakenneuudistuksen tiedontuottamisen yhtenäistämisen kehittämistä monialaisen SORA-työnyrkkimme tuella Seinäjoen ja Isonkyrön toimiessa sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon osalta testipilottialueinamme.

Yksi sosiaalihuollon kehittämisohjelman piloteista on rakenteellisen sosiaalityön pilotti, jonka sisällöt linkittyvät vahvasti myös rakenneuudistuksen kehittämissisältöihimme sekä Etelä-Pohjanmaalla että Satakunnassa. Sosiaalinen raportointi on yksi rakenteellisen sosiaalityön työkalu. Sote-ammattilaisten ammatillisen kokemustiedon dokumentoinnissa on kyse juuri monialaisesti toteutetusta sosiaalisesta raportoinnista. Tästä löytyy lisätietoa kehittämisohjelmasta. Taustaa asialle myös tästä artikkelista.

Rakenteellisen sosiaalityön merkitys tulee korostumaan tulevina vuosina. Sosiaalialan osaamiskeskuksen tehtävänä on nostaa ajankohtaisia kehittämisteemoja esiin ja tukea kuntia kehittämistoiminnassaan. Nyt olemme järjestämässä webinaarin yhdessä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Satakunnan alueen sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksen kanssa. Näin ollen teemme sekä osaamiskeskusten että maakuntien välistä yhteistyötä ja järjestämme yhteisen webinaarin THL:n hyvällä tuella.

Tervetuloa mukaan!