Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön -koulutus

Koulutuksen tavoitteena on tehdä tunnetuksi ikääntyneiden ruokasuosituksia ja viedä käytäntöön suosituksen hyviä toimintamalleja.

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä ruokapalvelujen henkilöstölle sekä muille ikääntyneiden parissa työskenteleville.

Koulutuspäivä:

Keskiviikko 23.11.2022 klo 12 – 15.30

Paikka: Mediwest auditorio, Koskenalantie 16, Seinäjoki tai Teams

Ilmoittautuminen: 16.11.2022 mennessä webropol: https://link.webropol.com/s/vireyttaseniorivuosiin

Järjestäjä: Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Kehittämisyksikkö Aksila, EPSHP.

Koulutus on maksuton.

Ohjelma:

klo 12 Alkusanat: Hyvä ravitsemus tukemassa iäkkään toimintakykyä ja elämänlaatua,
Pauliina Pippola, ylilääkäri, Geriatrian toimintayksikkö/ vs. kehittäjäylilääkäri, Kehittämisyksikkö Aksila,
EPSHP
klo 12.15 Ikääntyneen hyvä ruoka ja ravitsemus,
Satu Jyväkorpi, erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
klo 12.40 Ikääntyneiden erityispiirteet,
Satu Jyväkorpi, erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
klo 13.10 Ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoito ja sen toteuttaminen,
Terhi Harju, ravitsemusterapeutti, Ravitsemusterapiayksikkö, EPSHP
klo 13.40 Tauko
klo 14 Suun terveys,
Riitta Hautala, johtava hammaslääkäri, Kuntayhtymä Kaksineuvoinen
klo 14.25 Ruokailutilanne,
Eija Hiltunen, ravitsemustoimenjohtaja, Gaius- säätiö
klo 14.55 Hoitotyön, päivätoiminnan ja seniorineuvonnan puheenvuoro,
Jaana Auressalmi, laatukoordinaattori ja RAI-yhdyshenkilö, LLKY ja Sanna Yli-Havunen, päivätoiminnan ohjaaja, LLKY
klo 15.20 Valtion ravitsemusneuvottelukunnan terveiset, jatkosuunnitelmat,
Arja Lyytikäinen, pääsihteeri, VRN

Sähköisiä linkkejä

Vireyttä seniorivuosiin: ikääntyneiden ruokasuositus (linkki aukeaa Julkkariin).

https://www.ruokavirasto.fi/ikaantyneidenruoka

https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio