Yleisötilaisuuksien kiertue starttaa 23.8. Kauhavalta

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelijat lähtevät maakuntakierrokselle. Syksyn aikana järjestetään yhteensä kahdeksan kaikille avointa ja maksutonta yleisötilaisuutta. Kierroksen ensimmäinen kuntalaisinfo järjestetään Kauhavan Y-Kinossa ti 23.8. klo 17–18.

  • Mitä tapahtuu, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa ensi vuoden alusta?
  • Muuttuuko minun arkeni jollain tapaa?
  • Millä tavoin hyvinvointialuetta valmistellaan loppuvuonna 2022?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin on luvassa vastauksia tulevan tiistain yleisötilaisuudessa Kauhavalla. Myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.

Tunnin mittaisen tilaisuuden avaa hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen. Mukana ovat myös hyvinvointialueelle professiojohtajiksi valitut Tanja Penninkangas ja Kaija-Riitta Suonsyrjä, henkilöstöjohtajaksi valittu Kaija Metsänranta sekä pelastusjohtaja Harri Setälä.

– Käymme läpi, mitä jokaisen maakunnan asukkaan olisi hyvä tietää uudesta hyvinvointialueesta. Lisäksi kerromme, missä valmistelussa mennään tällä hetkellä ja mitä päätöksiä syksyn aikana on luvassa, Järvinen kuvailee.

Kuntalaisinfo järjestetään perinteisenä lähitilaisuutena. Näin tiedon äärelle pääsevät nekin, jotka eivät käytä digitaalisia kanavia.

– Tapaamme mielellämme maakunnan asukkaita ja kuulemme, millaisia ajatuksia uudistus herättää, muutosjohtajana toimiva Penninkangas korostaa.